Thank you so much for following this blog

Thursday, April 8, 2010

Special Dish for Dinner..


Salam sejahtera to all viewers,

Dah berhari-hari zur berazam nak sediakan dinner untuk family, so last night selepas hari yang ke-10 ( hik hik hik), barulah berpeluang tunaikan apa yang dihajatkan. Kesian tengok cik udang galang dua beradik yang ada kat dalam fridge tu, dah lama mak kasik tapi tetap tak sempat nak masak..hehehe. Ampun mak, maklumlah, kerja tak jumpa matahari, pegi awal pagi, balik lepas matahari terbenam (ha ha haha) So cakap banyak pun tak guna, meh nak share dengan semua, mana yang jauh tu, jamu mata je lah ye..

Udang galah masak lemak cili padi, favorite ni, thanks for mom, gave me this kind of prawn for FREE..hehehe..cayang mak..!!


Ni, telur goreng special, apa yang special, sebab letak mayonise and then soy ketchup..tujuannya untuk balancekan rasa pedas gulai lemak cili padi tu...kuah gulai kuning like that, kalau makan dengan soy ketchup..huhuhu...marvellous!! try la..

Next target: nasi ayam special for friends at office.

ok, sebagai penutup, zur ada satu pantun:

dua tiga kucing berlari
mana nak sama si kucing belang
memanglah tak sama
sebab kucing yang berlari tu tak ada belang
bertompok-tompok je

ada siapa nak jawap?



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts