Thank you so much for following this blog

Tuesday, March 23, 2010

F.A.C.E.B.O.O.K

Lamanya tak update facebook. Maaf kawan-kawan yang rajin menjenguk ke page zur, really sorry sebab dah lama tak update news there, lately ni teramatlah busy nya hingga terabai kesihatan jiwa dan raga (hehehe..). By the way, kepada kawan-kawan masa study di UiTM dulu, especially Mass Comm student, i'm really sorry for not attend our gathering a.k.a wedding ceremony our friend, Yusri Hidayat. It's Friday, and it is the most busiest day for me, nak dijadikan cerita on the same day, makcik husband sekeluarga ada datang bertandang ke rumah, so basically, memang tak berkemampuan lah nak ke majlis tu kan, ampun yus..ampun kan aku. Aku akan kirimkan set baju baby color pink polka dot tu nanti (tah apa-apa tah, baru kawin dah sibuk nak beli baju baby). Yus, buat sementara waktu, sambil menunggu proses penghantaran hadiah istimewa kau ni, ni aku nak tunjuk, inilah baju nya...hehehe

Tapi diharapkan sahabat baik zur ni akan sudi berkongsi kegembiraan nya nanti, so sudi-sudikan lah mengupload gambar-gambar perkahwinanmu dalam F.A.C.E.B.O.O.K, and sila SMS kalau dah upload, supaya aku boleh selitkan sedikit masa untuk berikan apa-apa kutukan yang sepatutnya (huawawawawa).

Okay, talking about facebook ni, that lately menjadi kegilaan ramai umat manusia di muka bumi ni, seems like it became a fenomena. Apa-apa mesti tanya, ada facebook tak (ek ellle eleleh). Macam satu kewajipan pula kan, by the way, apa nak dikatakan, dah memang macam tu kan.

Dalam pada tu, ada juga kebaikan adan kelebihan facebook ni. Contohnya macam kawan aku ni, dengan selamba badaknya menjemput ke majlis perkahwinan dia di facebook je. Huhuhu, nak kad la, tak mahulah macam ni, tak syok je rasa. Boleh lak pas tu follow up dengan sms. Adeh, canggihnya, janggal lak rasa..

Tapi bahaya juga kalau digunakan secara salah, silap langkah boleh huru-hara, especially kalau secara tak sengaja dan dengan sengaja menakalkan diri menulis atau memberi komen-komen yang berunsur sensitiviti. Macam kes student yang ditahan selepas dia mengaku berkomplot membakar gereja-gereja di PJ and KL. What a stupid action, my dear, Islam ni agama yang suci, dalam Al-Quran tak ada satu pun ayat yang menyatakan kita harus menentang kemunafikan melalui tindakan-tindakan sebegitu. Next time, kalau nak bertindak, sila gunakan akal fikiran yang dikurniakan oleh Allah ye, jangan guna mata atau hidung atau kepala lutut untuk berfikir, payah jadi nya. Kerana kerbau seekor, habis semua terpalit lumpur (betul ke pepatah ni???)

okay cukuplah mak membebel. Mak kalau dah mula membebel, kang payah lak nak stop. Kalau dah penat, macam ni lah.

Have a good day everyone!!

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts