Thank you so much for following this blog

Wednesday, October 20, 2010

Kekasihku Jarjit..

Salam sejahtera semua..

Today is Wednesday already, eh, baru zur perasan kebanyakan entry zur diposkan pada hari Rabu. Haha..nampak sangat yang Rabu adalah hari melepaskan perasaan.

Ada satu rahsia yang nak dikongsi, kisah kekasih hati baru zur, namanya Jarjit. Dia lelaki berbangsa singh, suka buat hal sendiri tapi kebanyakan masanya dia agak blur and lost. Apa uniknya Jarjit? Dia pandai berpantun, pantun sekerat, dua kerat, tiga kerat semua dia boleh, memang semangat 1 Malaysia betul. Kalau boleh semua ayat dia nak guna pantun. Ish..ish..ish..Jarjit.

Ah...Jarjit ni suka kucing. sebab hampir semua pantun Jarjit yang selalu zur perasan, akan bermula dengan...dua tiga kucing berlari..then ayat belakang tu, dia hentam saja. Oh ya, ada satu pantun tiga kerat yang Jarjit perkenalkan, yang tak pernah gagal buat zur ketawa walaupun tengah sibuk giler tapi bila tiba-tiba pantun Jarjit ni terngiang-ngiang di kepala, mesti tergelak sendiri, macam orang gila pun ada.

Akhir kata: majulah pantun untuk negara, contohilah kekasihku, Jarjit

Jarjit...jarjit.

ps: pulau pandan jauh ke tengah, pergi pulau naik rakit...aduh, sakit...huhuhuhu.

2 comments:

  1. dua tiga kucing berlari... patah kaki langgar dek ice.. dua tiga kali hon pun x nak lari... langgar pulak ngan kete koi... erkk.. bleh ker???

    ReplyDelete
  2. hahahaha...hantam sajalah labuuuu...:)

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts