Thank you so much for following this blog

Friday, October 29, 2010

Mystery Love - Chapter 3

Neha was shocked as to how did this person know what she was doing on her desk. She got up to check whether anyone was there in her floor but could find only empty cubicles. She thought maybe he made a wild guess and decided to leave the office but before leaving she saw another mail from Rahul.

Hi Neha,
Searching for me??? You have started falling in love with me :)

Love you.
Rahul Mehra
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Neha was shocked and scared to hell. She simply switched off her machine and ran outside the office. in the next few days she would not open any mails sent by Rahul. One night a mail with subject line “Don’t be scared of me” came to her mailbox. First she thought to ignore the mail then she thought lets see what has Rahul written this time.

Hi Neha,
Don’t be scared of me. I can say that you are scared of me because of the way you ran out from the office the last time you read my mail.

I know few minutes back you had gone to have coffee. You are thinking how I know this because I can feel you around me.

Only once you also start feeling me you will know that I am near to you.Very near. Just sitting next to you.

I will wait for the night when you start having the same feelings for me.

Will always love you.
Rahul Mehra
-----------------------------------------------------------------------------------------------
 
Now Neha started thinking was Rahul really in love with her? What he was saying was it true? But how could he know so much about her? How could he say what she was doing and what not? Neha thought lets give a try and see whether Rahul is always in love with her or not. From that night she also started replying to his mail.

Hi Neha,
Do you feel bad if I call you gorgeous?

Love you.
Rahul Mehra
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Neha’s reply:

Yes Rahul. I don’t like this word.
You can address me as Neha, isn’t it short and simple. and I love my name a lot.

Thanks and Regards,
Neha Jain
-----------------------------------------------------------------------------------------------

Rahul’s reply:

Point noted Neha. But when I am happy, excited I would call you with some special name at that time.

Tomorrow you have your certification so all the best for that.

Love you.
Rahul Mehra

Oh dear..how come Rahul knows everything about Neha? Neha starts to be scared, she cant concentrate on her work anymore. Who is Rahul actually? And what is Neha next action to stop Rahul from bothering her? We'll see....because this story will be continue...





Thursday, October 28, 2010

Mystery Love - Chapter 2

After reading the mail she was shocked. A person she had never met, never seen, never spoke to was saying that he was in love with her. She started thinking was this always in his mind. How did he get her id? Where had he seen her? Many questions like this came in her mind. Finally she thought of giving a warning and replied to his mail.

Hi Rahul,
I don’t want to spoil your career but if you don’t stop sending me mails I will raise an ASHI against you.

Thanks and Regards,
Neha Jain

-----------------------------------------------------------------------------------------------
After this mail, the mails from Rahul stopped coming in Neha’s inbox. She thought that finally Rahul has got scared and wont be mailing her again. After several nights, Neha was resting on her chair and her eyes closed. When she opened her eyes she saw Rahul’s mail in her mailbox.

Hi Gorgeous,
With your closed eyes you were dreaming about me, right? Oh sorry for not sending any mails in the last few days. I was a little busy. I am sure you would have missed me a lot. One more thing before I forget I want to say that I am not scared of ASHI. An ASHI cant be a reason to stop loving you.

Love you.
Rahul Mehra
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Neha was twisting her hair and putting them behind her ears. At that moment itself another mail came from Rahul,

Hi Gorgeous,
Now stop playing with your hair and leave the office. it is very late.

Love.
Rahul Mehra

Who is Rahul? How he know everything about Neha? What Neha will do next to stop Rahul from send the email and distrubing her?

Will be continue....you will be surprise..so keep checking girls.

Tuesday, October 26, 2010

Mystery Love - Chapter 1

Pics from Uncle Google
Dear all friends,

I got this mysterious love story from a friend. I dont know whether it is true or not but i heard some people talked about this story.So here, i like to share this you.This is really really interesting story so , please be patient and keep follow this blog, i promise you will like it but the story just begin......
********************************************************************************** Neha opened his mail box and saw a new mail from new person.

"Hi Neha, I see you every night sitting in the office till very late.Don’t you have friends? Don’t you feel like talking to your roommate?You should not sit very late in the office. this is a genuine advice from me. 

Thanks, 
Rahul Mehra
----------------------------------------------------------------------------------------------- 

After reading the mail, Neha was very angry on the sender. She simply deleted the mail and said to herself “who is he to give me any advice?”. She again got back to her work. 

After that night, every night Rahul would keep sending her mails and Neha would simply delete them without even reading the content of the mail. But one fine night the subject line attracted her and she had to open the mail. The subject line of the mail was “Hi Gorgeous”. 

"Hi Gorgeous, Yes today you are looking very gorgeous in this red saree. I know you don’t read my mails as you don’t like the advices I give you. So today I wont give you any advice, I will just say that I am love with you. You know you are very beautiful and if you take care of yourself many men will fall in love with you. I am sure someday you will also fall in love with me. And then we will go out for a date. Oh before I end the mail I must tell you that the best thing about is that smile. Or is it those intense which needs some sleep at the moment. Take care dear. 

Love you. 
Rahul Mehra. 

After reading the mail she was shocked. What will happen next? What she will write to her mysterious and invisible secret admire? Will be continue....keep checking girls.
.

It all began with an IPHONE

March was when my son celebrated his 15th birthday and I got him: an IPHONE

He just loved it
Who wouldn't ?

My husband celebrated his birthday on October and I made him very happy when I bought him:
an IPAD.
 
My daughter's birthday was in April so I got her:
an IPOD Touch 


June came by for my birthday so my husband got me...:
an IRON 












Monday, October 25, 2010

Korang tahu tak?

Morning all, have a nice Monday ahead.

Dah lama lah zur cari, dah banyak shopping mall zu jelajah, tak jumpa la. So nak tanya, friends tahu tak mana boleh dapat perfume ni? Tak mahu beli online...hehehe




Wednesday, October 20, 2010

Kekasihku Jarjit..

Salam sejahtera semua..

Today is Wednesday already, eh, baru zur perasan kebanyakan entry zur diposkan pada hari Rabu. Haha..nampak sangat yang Rabu adalah hari melepaskan perasaan.

Ada satu rahsia yang nak dikongsi, kisah kekasih hati baru zur, namanya Jarjit. Dia lelaki berbangsa singh, suka buat hal sendiri tapi kebanyakan masanya dia agak blur and lost. Apa uniknya Jarjit? Dia pandai berpantun, pantun sekerat, dua kerat, tiga kerat semua dia boleh, memang semangat 1 Malaysia betul. Kalau boleh semua ayat dia nak guna pantun. Ish..ish..ish..Jarjit.

Ah...Jarjit ni suka kucing. sebab hampir semua pantun Jarjit yang selalu zur perasan, akan bermula dengan...dua tiga kucing berlari..then ayat belakang tu, dia hentam saja. Oh ya, ada satu pantun tiga kerat yang Jarjit perkenalkan, yang tak pernah gagal buat zur ketawa walaupun tengah sibuk giler tapi bila tiba-tiba pantun Jarjit ni terngiang-ngiang di kepala, mesti tergelak sendiri, macam orang gila pun ada.

Akhir kata: majulah pantun untuk negara, contohilah kekasihku, Jarjit

Jarjit...jarjit.

ps: pulau pandan jauh ke tengah, pergi pulau naik rakit...aduh, sakit...huhuhuhu.

Tuesday, October 19, 2010

Simpan saja dalam poketmu...

Aku adalah insan yang sentiasa mengejar impian
Angan-angan yang disimpan ketika aku masih anak-anak
Satu persatu ku kutip ia menjadi kenyataan..
Diam-diam aku jadikan realiti dalam kehidupanku
Jerih....sungguh jerih aku mencari kepuasan diri.

Remehkah impianku?
Kebudak-budakan sangatkan kehendakku?
Terbang tinggi di awan biru bagaikan burung 
Bebas menikmati kehijauan bumi di atas sana
Cuba mentafsir erti di sebalik kehidupan insan lain
Yang pastinya tidak selalu bernasib baik
Seperti diriku juga..

Susah benarkah menerima kenyataan itu?
Impian anak kampung yang bermula dengan angan kosong
Memenuhi ruang yang ada tatkala malam menjelma
Menjadi bicara sambil menunggu mata mengantuk

Aku mahu berpakaian cantik dan bersih bagaikan puteri 
Aku mahu diriku diterima dan dibanggakan
Aku anak si polan dan si polan...yang selalu membuat orang tersenyum
Aku mahu mendengar mereka yang dulu mengejiku berkata
Oh...dia itu dulu anak kecil yang membantu ibunya menjual kuih
Yang tekun belajar tatkala rakan-rakannya sibuk bermain..
Ah...tingginya angananku..
Mahu dijadikan idola walhal diri ini tak pernah sempurna di mata mereka

Tapi haruskan aku peduli apa kata mereka?
Patutkah aku kisah apa ada difikiran mereka?
Ah..Aku tak peduli...dan tak pernah peduli

Persetan sahaja kata-kata mereka
Kerana aku bangga mereliasasikan impian ini
Dengan wang ringgit dan hasil sendiri
Jerih ku bekerja, banyak yang ku korbankan
Hanya kerana mahukan impian ini menjadi kenyataan

Jika percutianku, pakaianku, kerjaku, serta segala kepunyaanku
Menjadi satu kesusahan buat kamu
Luahkanlah...pandanglah aku dengan sinis

Aku tak akan peduli dan tak pernah peduli
Aku berusaha dengan kudrat yang diberi
Cuma satu sahaja pesanku
Jika kau punya kata-kata nista buatku
Simpan saja dalam poketmu....


Hakmilik mutlak:
zur @ www.siapalebihtahu.blogspot.com




Monday, October 18, 2010

Aku mahu...

Aku mahu hidupku bererti
Aku mahu setiap detik yang Allah beri dihargai
Aku mahu setiap saat berlalu penuh pengajaran
Agar aku tak tersesat di pertengahan jalan

Aku mahu bekerja bagai tiada penghujungnya
Aku mahu tersenyum bagai hidup ini tiada masalahnya
Aku mahu menikmati sisa-sia hidupku
Agar tiada penyesalan di masa tua ku.

Aku mahu beribadat bagai esok tiada lagi buatku
Aku mahu mensyukuri setiap kasih sayang yang ku terima
Aku mahu hari ini lebih baik dari semalam
Agar esok mampu ku hadapi dengan ketenangan.

Aku mahu dikasihi dan menyayangi
Biarpun kasih ku tidak seagung cinta-Nya
Namun aku mahu perhatianku dihargai
Aku mahu senyumku di terima dengan kegembiraan
Aku mahu tangisku menjadi pelupus kedukaan.

Ah...terlalu banyak yang ku mahu
Walhal terlalu sedikit aku memberi
Tapi aku mahu...ya...aku masih mahu

Hakmilik mutlak:
zur @ www.siapalebihtahu.blogspot.com



Saturday, October 16, 2010

Because you loves me...

Because you loves me.....

For all those times you stood by me
For all the truth that you made me see
For all the joy you brought to my life
For all the wrong that you made right
For every dream you made come true
For all the love I found in you
I'll be forever thankful baby
You're the one who held me up
Never let me fall
You're the one who saw me through through it all

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You gave me wings and made me fly
You touched my hand I could touch the sky
I lost my faith, you gave it back to me
You said no star was out of reach
You stood by me and I stood tall
I had your love I had it all
I'm grateful for each day you gave me
Maybe I don't know that much
But I know this much is true
I was blessed because I was loved by you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

You were always there for me
The tender wind that carried me
A light in the dark shining your love into my life
You've been my inspiration
Through the lies you were the truth
My world is a better place because of you

You were my strength when I was weak
You were my voice when I couldn't speak
You were my eyes when I couldn't see
You saw the best there was in me
Lifted me up when I couldn't reach
You gave me faith 'coz you believed
I'm everything I am
Because you loved me

I'm everything I am
Because you loved me 

Saturday feeling...

Peace...NO WAR

Bajet 2011 punya cerita

Salam Sabtu semua,

Semalam PM dah umumkan bajet 2011. Sambil sibuk lipat kain dan melayan karenah anak dara yang baru belajar bermain-main dengan Julia, si anak patung, sempat juga pasang-pasang telinga dengar pembentangan bajet di TV3. Bunyinya agak menarik, banyak juga faedah yang diberi, pendek kata penjawat awam dan boleh senyum sampai ke telinga. Tapi bagi zur pekerja swasta ni, biasa je, cuma tumpang gembira lah sebab adik-adik  semua kerja gomen...

Boss Malaysia..on the way nak buat pembentangan bajet 2011 yang sebanyak 100++ helai...pergh...mahu jam jaw kalau mcm tu - gambar ehsan pakcik Metro
Ada few point yang zur nak share pasal bajet 2011 ni, yang pada zur agak menarik. First cuti bersalin yang dinaikkan dari 60 hari ke 90 hari. Akhirnya tercapai juga hajat diorang nak dapatkan cuti bersalin 90 hari...lama tu 3 bulan. Ambillah kesempatan ni untuk menyusukan anak sepenuh masa dan berehat untuk diri sendiri. Tapi jangan sampai lupa diri pula, masuk office terus lost sebab cuti 3 bulan..hehehe...tak pasal-pasal dapat memo. Syoknya, tak tahulah kalau benda ni akan diaplikasikan untuk penjawat swasta jugak, mcm zur...hmmm. Agak-agak company nak ke bagi cuti berbayar selama 90 hari macam tu...hehehe...bunyi macam tak je, but whatever it is, we'll wait and see.

Kedua...pasal 100% pinjaman perumahan untuk golongan muda berpendapatan kurang RM3ribu sebulan. Bukan zur nak sentuh pasal angka 100% tu, tapi angka RM3ribu tu. Memang kan, punyalah tinggi kos hidup sekarang sehingga kalau gaji kurang dari RM3ribu dah pun dianggap sebagai golongan berpendapatan rendah, sebab tu kerajaan bermurah hati untuk bagi 100% loan. Wow..kalau korang tak ambil kesempatan ni, takut dalam budget akan datang dikurangkan pulak sebab kurang sambutan. Bersyukur tau, 100% loan, kena usaha sikitlah sebab kalau nak kira tak cukup duit nak beli rumah, tak ada lagi alasan tu..Tak payah keluar EPF akaun 2 lagi...jimat dan selamat.

Duti import pun dah dimansuhkan. So harap-harap harga handbag COACH yang dah bertahun zu aim tu akan turun lah. Baju-baju brand boleh lah kot turun harga, supaya rakyat Malaysia boleh bergaya sakan. ahaks.Ini termasuk: beg tangan, kasut, sut, baju kanak-kanak, dompet, pewarna rambut, bola golf, barang kemas tiruan, bedak talkum, syampu, langsir, alas meja, selimut, cadar, kemeja, baju tidur, pakaian dan pakaian malam, seluar dan seluar dalam serta wangi-wangian, termasuk kelambu..banyak tu..
 
And telefon bimbit dikenakan cukai jualan? Alamak, kalau tahu takdelah beli Blackberry, sanggup ku tanggu kalau pengurangan cukai jualan tu bermakna zur boleh jimat beratus ringgit? Ye ke?..

Hai..macam-macam ye kakitangan awam dapat. Nampaknyak lepas ni makin efektiflah diorang. Kitorang yang kerja swasta ni jugak yang putih mata....alahai, nasib badan.





Friday, October 15, 2010

Kuching.....Wohooooo!!

Lepas cuti pergi bercuti lagi. Destinasi Kuching di Sarawak Indera Kayangan. Fun Meter? 5 out of 10...So-so je, nak kata tak seronok sangat, actually seronok juga. Seronok sebab berpeluang melawat tempat orang. Orang Kuching peramah dan baik hati, murah dengan senyuman, mulut ringan menyapa. Makanan? Oklah, masih boleh diterima tekak, laksa sarawak udah dicuba, kraftangannya cantik-cantik, bandarnya aman dan bersih, jarang nampak sampah merata-rata, semua nampak berdisiplin, paling dikagumi sifat berhemah mereka di jalanraya, sungguh patuh pada peraturan, di traffic light setiap kenderaan akan berhenti, even motosikal tak akan bergerak selagi lampu belum hijau. Respect orang Kuching!

Few pictures to share:

At luggage area...we're so excited...hero so cool

Walaupun tak ready...yang penting selamat sampai...wohoo.

Mercu tanda Kuching yang terkenal..my son said it can transform to a robot...liar!

Near Sungai Sarawak, nice building at the back is Dewan Undangan Negeri...tengah tunggu sampan...hehehe..cool..sungguh mendamaikan.

Mr.Boss...lepas memborong kek lapis yang sungguh yummy....hero kat belakang leka main bubble..

Putera puteri bangsa bangga dan sangat excited dpt naik sampan..si zara siap hulur tangan dalam air tu...huhuhu...takut buaya tau!
Kat bazar, cari ole-ole...nice stuff, nice price also..hehehe
Batik Sarawak...cantik :)
Alolololo zara, manjanya dengan abg....kat tengah2 bandar Kuching..

Leka...new experience to him but he really enjoy it... :) worth it!
Sweet...













LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts