Thank you so much for following this blog

Tuesday, November 30, 2010

Hal Perempuan yang Lelaki Perlu Tahu...


  • Sensitif : Bukan bermaksud suka merajuk, tapi hanya ingin bermanja dan mendapatkan perhatian.
  • Cerewet : Bukan bermaksud FUSSY tak tentu hala, kadang ingin LELAKI mengikut kata-katanya sekali sekala.
  • Halus : Ibarat sehelai sutera, cantik, mulus, lembut dan mudah tercarik dan koyak. Walaupun seorang wanita memaafkan seseorang yang lain atas sebab sesalahan, biasanya WANITA akan ingat kesalahan tersebut untuk disimpan jadi pengajaran. Bukan DENDAM.
  • Ikhlas : Ikhlas seorang wanita tak perlu diragui.
  • Korban : WANITA sanggup berkorban apa saja untuk seseorang yang amat disayangi, termasuk ibu bapa, anak-anak dan suami. WANITA amat tabah.
  • Prihatin : Sentiasa memerhatikan keadaan sekeliling dalam diam.
  • Manja : Walaupun dia adalah seorang WANITA yang pandai berdikari, naluri seorang WANITA masih lagi tetap seorang WANITA. Suka bermanja bukan hanya kepada insan yang bernama LELAKI namun juga sesama kaum.
  • Ego : WANITA yang terlalu sayangkan kekasihnya sanggup menolak ketepi EGOnya apabila bersemuka dengan yang dicintai.
  • Cinta : CINTA pertama bagi wanita adalah yang paling dalam dan tulus.
  • Seks : SEKs bukanlah segala-galanya buat WANITA kerana WANITA diciptakan dengan 9 nafsu dan satu akal. NAFSU yang banyak dan tidak tertumpu kepada satu saja. LELAKI pula dijadikan dengan 9 akal dan satu nafsu. Fungsi lelaki adalah membimbing WANITA dan bukan menghanyutkan.
“Peranan LELAKI dalam kehidupan WANITA adalah sebagai pelindung dan bukan sebagai pemusnah. WANITA diciptakan oleh ALLAH swt dari tulang rusuk kiri dan untuk dipeluk dan dimanja, bukan untuk dikasari. Maka lelaki haruslah memahami HATI dan PERASAAN WANITA”

Sifat seorang wanita yang bernama Zuriati ini :  

Zur seorang yang sensitif, suka bermanja (okay, iam manja, so what?)  terutama dengan orang yang kita cinta dan sayang, zur juga seorang yang prihatin (jangan sangka zu tak peduli dengan apa yg terjadi..sedikit senyuman dan jelingan yang zur beri, dalam maknanya) cerewet, seorang teman menganggap zur is a proper one, everything want perfect, nope, im not perfectionist but for me, if we can make it proper and perfect, why not? No harm rite. 

Halus..yes, zur seorang yang sangat halus, sangat pemaaf tapi selalu mengambil pengajaran daripada kemaafan yang diberi. Plus i believe that what comes round will goes around, so dont worry, u will get back whatever you did to me ...kerana Tuhan itu maha adil.


Zu bukan seorang yang ego. Buktinya walaupun terluka, zur akan mengambil inisiatif untuk memohon maaf demi kebaikan bersama. Tapi biasanya orang akan ambil kesempatan dengan jenis macam zur ni. Takpelah, Allah itu sentiasa ada....Tak kisah... :)
Nanti sambung tentang Hal Lelaki Yang Perempuan Perlu Tahu...


Check it out, it is more interesting fact!



2 comments:

  1. Lelaki selalu cakap wanita sukar dimengerti....even kalau dah duduk satu bumbung berpuluh tahun pun masing2 akan tetap belajar mengenal pasangan sampai akhir hayat :-)

    ReplyDelete
  2. kak eynda, betul tu, nnti zu sambung dgn artikel hal lelaki yg perempuan perlu tahu lak *wink*

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts