Thank you so much for following this blog

Monday, February 28, 2011

Happy Monday everyone.. :)


I said: I dont know but i just love Monday so much....its busy and short-day :)

Friday, February 25, 2011

More than words....

Saying I love you
Is not the words I want to hear from you
It's not that I want you
Not to say, but if you only knew
How easy it would be to show me how you feel
More than words is all you have to do to make it real
Then you wouldn't have to say that you love me
Cos I'd already know

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away
Then you couldn't make things new
Just by saying I love you

More than words

Now I've tried to talk to you and make you understand
All you have to do is close your eyes
And just reach out your hands and touch me
Hold me close don't ever let me go
More than words is all I ever needed you to show
Then you wouldn't have to say that you love me
Cos I'd already know

What would you do if my heart was torn in two
More than words to show you feel
That your love for me is real
What would you say if I took those words away
Then you couldn't make things new
Just by saying I love you

More than words 

I said:  i am closing my eyes, wish with all my heart that he never said it.... :(

Monday, February 21, 2011

Im seriously dont know where to start....

I dont know where to start.
Should i start by telling you guys about my bad day today wheres alot of things cant be done on the given timeframe? Which is lead to my condition now: stress and so pressure until i can feel my heart beating not in normal way? Sometimes i heard it beat too fast until i feel like i can fainted anytime, or some other times, its too slow until i feel so weak, cant even raise my hands up....bad day

Or should i start by telling you that im not eat anything since morning , not taken my breakfast although i had 3pcs of traditional foods bought on my way to office this morning, and then went to do a 'compulsary shopping' with my friend because i already promise her that i will accompany her, 1pm rushed back to office to continue all my works which had dragged me to stay until this time..7.30pm. To spice up the story, all the documents that i scanned has been deleted in the folder by 'selfish and unresponsible creature' who never think about other people other than their own 'thing' in their pant....perfect day!

I just dont know where to start.
But i know that at this moment i feel like to scream loud and clear, left all the stress and worries in the air, take a deeeepppp breath and continue my work.

But...

I still dont know....

Thursday, February 17, 2011

Iron Maiden-The Final Frontier in Singapore

Siapa tahu kumpulan Iron Maiden? Tak tahu? Zur pun tak tahu tapi jeng...jeng....jeng...tetiba last week dapat ni:


Ha, berkobar-kobar kan? Semangat tuh....tapi sebab hari ni mood kureng, so, zur malas nak cerita panjang-panjang...yang penting memang best, harap-harap diorang akan datang ke Malaysia dan kerajaan Malaysia akan benarkan sebab kalau nak dikira, lagu-lagu diorang bukannya menggalakkan kekejaman, brutality tapi more to nilai-nilai kehidupan.

Mana yang tak dapat tengok tu, kalau tak silap hari ni diorang ke Jakarta...atau tengok je lah dalam youtube :p



OH WELL, WHEREVER, WHEREVER YOU ARE

IRON MAIDEN'S GOING TO GET YOU, NO MATTER HOW FAR!

IRON MAIDEN CAN'T BE FOUGHT, IRON MAIDEN CAN'T BE SOUGHT

Mood itu bukan milikku ..


Hari ni xde mood, semua benda yang dibuat tak menjadi. Hati panas semacam, tapi lepas ambil wuduk tadi, rasa tenang sikit. Tak tahu kenapa, rasa tension dan tertekan, ada juga bibit-bibit kebosanan tapi malas nak layan, jadi buat-buatlah sibuk walaupun hati rasa macam nak menjerit. Timbunan kertas-kertas yang didokumenkan dengan nombor siri masing-masing menambah semak yang menggunung di hati. Email-email yang bertalu-talu masuk beserta dengan reminder yang asyik keluar setiap sejam memburukkan lagi perasaan yang sedia ada. Rimas, resah,celaru, bengang, kusut bersatu menjadi satu perasaan yang memualkan.

Hari ni hari serba tak kena sedunia. Hari di mana nak tengok muka orang pun rasa menyampah, hari di mana lauk-lauk di kedai mamak serba tak sedap, hari yang penuh kebosanan, even lagu Sungai Lui nyanyian Aizat pun sumbang di telinga. Hari dimana bos buat lawak pun aku malas nak layan. Hari yang buat aku rasa macam nak balik tidur atau meringkuk dalam selimut di dalam bilik ber-aircond di tengah hari buta. Ah...syoknya kalau waktu-waktu begini ada atuk dan wan. Alangkah bagusnya kalau saat-saat begini ada zara damia..

Waktu bekerja masih berbaki 6jam sebelum tiba waktu dinner di kelab Aman. Sabar zuriati, tak mengapa, tiada untungnya melayan perasaan negatif sebegini. Buang masa malah langsung tak membantu, sedangkan masa laju berputar meninggalkan kita terkapai-kapai. Aku tak mahu menjadi orang yang sia-sia, leka mengira bintang di langit hingga lupa bahawa tiba masanya matahari akan menjelma. Yang negatif harus diucapkan goodbye, welcome positif mind, semoga masih ada sisa-sisa semangat untuk meneruskan jam-jam berikutnya.

Assalamualaikum ...

Kata zur: tak tahu nak kata apa...

Monday, February 14, 2011

Salam Maulidur Rasul...

Assalamualaikum semua,

Hari semalam hari bersejarah. Hari Keputeraan Rasullullah, nabi junjungan kita. Hari yang jatuh pada hari ke-12 bulan Rabiul Awal sempena kelahiran Nabi yang jatuh pada pada Isnin ( Dari hadith riwayat Muslim, 8/25 ) 12 Rabiul Awal Tahun Gajah bersamaan dengan 23 April 571. Baginda adalah nabi terakhir yang diutus oleh Allah Subhanahu Wataala. Tapak kelahiran baginda pula kini mempunyai satu bangunan kecil yang dikenali sebagai  Maulid Nabi.

Semalam juga adalah public holiday. Bagi yang kuat tidur, inilah yang ditunggu, peluang untuk tidur melewati waktu subuh dan adakalanya berpanjangang hingga ke zuhur menghala ke asar. Jauhnya 'perjalanan', kalau ditakdirkan mati antara waktu-waktu itu, apakah agaknya nasib (peringatan untuk diri sendiri juga). Ada yang mengambil kesempatan membawa keluarga beriadah, ada yang duduk berehat sahaja di rumah tapi kebanyakan tempat mengadakan sambutan Maulidur Rasul dengan beberapa acara seperti perarakan, ceramah dan sebagainya. Ala, macam birthday party, ada makan-makan, gossip-gossip tapi untuk Rasulullah, sempena meraikan hari Baginda, kita buat sesuatu yang lebih bermakna dan berilmu.

Tahu tak you all. Dengan menghadiri majlis Maulidur Rasul ini, Allah memberikan kita pahala. Kita dapat lihat betapa besarnya kelebihan orang yang memuliakan majlis keputeraan Nabi Muhammad Sallallahu Alaihi Wasallam, kerana bila berniat sahaja hendak mengadakan Maulud Nabi, sudah pun dikira mendapat pahala dan dimuliakan, apatah lagi dengan menghadirinya. Sememangnya bernazar untuk melakukan sesuatu yang baik merupakan doa dan dikira amal salih

Jelas kepada kita bahawa pembalasan Allah Subhanahu Wataala terhadap kebaikan begitu cepat sehinggakan terdetik sahaja di hati hendak berbuat kebaikan, sudah Allah akan memberi pembalasan yang tiada ternilai. Seseorang yang beriman, kuat bersandar kepada Allah, ketika di dalam kesusahan dia tetap tenang dan hatinya hanya mengadu kepada Allah dan mengharapkan pertolongan dan kasih sayang

Zur kagum dengan keperibadian Rasullullah. Sungguhpun baginda seorang yang maksum, ibadahnya kepada Allah sangat luar biasa. Kasih sayang kepada umatnya sukar ditafsirkan dengan kata-kata. Zur menangis apabila membaca kisah baginda yang risaukan nasib umat-umatnya biarpun baginda hampir menghembuskan nafasnya yang terakhir. Betapa, tingginya cinta baginda kepada kita semua, dan betapa, kita ini adakalanya lupa pada baginda, betapa kita angkuh hidup di bumi Allah ini dengan melakukan kemaksiatan seolah-olah kita akan hidup selama-lamanya...

Sahabat , semoga kita akan mendapat keberkatan bersama, insya allah

Kata Zur:Teringin sangat nak menziarah makam nabi, bawak anak-anak sekali..

Sorry.....saya tak sambut Valentine's Day


14 Feb...Hari Kemaksiatan.

Maaf, ini bukan merujuk pada sesiapa yang menyambut hari lahir atau meraikan anniversary perkahwinan you all tapi merujuk kepada hari yang you all semua tahu: Hari Kekasih atau Valentine Day.Hari-hari yang bermakna harga bunga melambung berganda-ganda, even bunga tahi ayam pun laris, coklat harga rm3 seketul jadi rm13, kad-kad yang dijual di Memory Lane tu laku macam pisang goreng panas di tengah hujan lebat. Guardian dan Watson juga akan diserbu oleh anak-anak muda yang ghairah sangat nak meraikan cinta masing-masing, hasilnya esok pagi akan bersepah-sepahlah kondom di taman-taman mahupun Dataran Merdeka. Haish...Dan, 9 bulan dari sekarang, maka lahirlah anak-anak luar nikah hasil sambutan Hari Valentine. Ceh!

Early morning lagi clients and all the bosses keep wish me Happy Valentine. The first wish i got is from my Indian boss who normally very hard to say even good morning to me. So surprise because i thought Valentine Day is tomorrow (hehehe...ni kes silap tengok tarikh lah ni).

My response. I just said: thank you. Tak tahu nak response macamana. My best friend, Harpreet, she also wish me Happy Valentine Day and when i told her that im not celebrate it, she said: come on, it just a wish. Yes my dear, it just a wish but the merily the wish, the more shows our support for this day, means we are celebrating it. Ah, sometimes, very hard to make people understand. And some other time, I think zipped my mouth and lock myself in the room always the best solution.

I dont want to be too typical, but for me, rules created to be follow (although most people said rules is to be break). Im not saying that im a very good Muslim but for the simple things like this, if i think i can do, i will do it, i will obey. So, maaf ye, no need to wish me Happy Valentine's Day because it is nothing for me, and not make sense to me at all. I say NO to Valentine Days for years...

Kata zur: Tak heran dengan sambutan Valentine Day, sebab hari-hari pun boleh meraikan cinta, apatah lagi ada suami, HALAL dan SELAMAT.




Thursday, February 10, 2011

Kenapa rasa terhina bila digelar ustaz?

Salam semua,

Dalam dunia ni memang manusia dilahirkan dengan pelbagai karenah dan perangai. Memang manusia diciptakan begitu, punya kelebihan dan juga kekurangan. Allah menciptakan sesuatu itu dengan peranannya yang tersendiri. Dan setiap ciptaan-Nya yang begitu dan begini, punya sebab dan musabab yang adakalanya sukar dijangkau oleh pemikiran manusia yang amat terbatas ini.

Begitu juga, di sekeliling kita, ada banyak manusia yang boleh menaikkan kualiti hidup kita hingga tahap tertinggi yang 'disukat' mengikut penilaian masing-masing, tapi ada banyak juga yang bisa menjatuhkan maruah kita sehina-hinanya, lebih hina dari binatang.Jika seseorang itu tahu bersyukur dan menghargai setiap kelebihan yang di anugerahkan oleh Tuhan yang Maha Esa, maka alangkah beruntungnya dia tapi jika sebaliknya maka tergolonglah dia dalam golongan orang-orang yang rugi.

Dalam pergaulan sesama manusia yang pelbagai karenah ini, kita digalakkan supaya bertoleransi dan berhemah, supaya tak menyinggung perasaan sesiapa. Salah satunya ialah menggunakan nama atau panggilan-panggilan yang mempunyai maksud yang baik serta disukai oleh si empunya badan. Kalau antara suami isteri, panggillah nama-nama manja seperti sayang, baby, cinta, darling, kuci-kuci (hahahaha...ni pun ada), supaya dapat mengeratkan kasih sayang antara mereka.

Tapi adakalanya zur tak faham perangai sesetengah manusia. Ada masa-masanya bila zur rasa hormat dengan ketinggian ilmu seseorang,zur akan panggil dengan nama sifu, cikgu atau ustaz. Bukankan itu panggilan-panggilan yang baik? Bukankah tugas seorang cikgu, sifu atau ustaz itu satu tugas yang mulia? Takkan nak panggil sayang kot, nanti apakah pula yang membezakan mereka dengan sayang zur yang kat umah tu (hai yang...peace no war).

Oh, mungkin bagi mereka itu adalah satu sindiran? Atau maksud zur disalah-erti sebagai panggilan sinis? Apakah mereka rasa terhina? Adakah gelaran-gelaran itu terlalu keji untuk disambut dengan senyuman? Oh..kalau begitu, zur minta maaf. Tidak ada sekelumit pun niat di hati nak memerli atau menyindir. Kalau itu anggapan mereka, zur rela berdiam diri, ucapkan terima kasih dan blah je dari situ. Demi Allah yang mencipta langit dan bumi, zur ikhlas. Kalau mereka mengatakan bahawa zur cuba cari pasal, i think u might 'ring a wrong number'. Kalau semata-mata nak cari pasal, i prefer to be 'out of coverage area'.

Ingat pesan orang tua-tua, bila memandang birunya langit, kenang juga pada hijaunya rerumput di bumi. Kalau mahu dihargai, belajarlah menghargai. Kalau mahukan tingginya martabat di samping masyarakat, kongsilah ilmu di dada, jangan mengeji, jangan menghina, kerana kau tak akan selamanya berada di atas...


Kata Zur: Tak kisah orang nak cari pasal, jangan ganggu periuk nasi and family zur sudah dan satu lagi: aku tak ada masa nak layan sampah!








A very 'siot' thursday wish.. *wink*

Hey, hello guys,

How are you doing? It still early, i just came to office and cant wait to check my blog. Yup! Lately ni zur dah jadi blogger tegar and the first thing i want to do on this fine morning, before i take my light breaksfast is wishing all my readers a very good morning. And to complete my Thursday wish, must have graphic so i 'called' uncle google and ask him to send me some pics and this is what i got:

wo hooooooo

ops!

Ha? omg..

fuyoooooo ...

chill....very chill


Thank you so much lah, uncle google. But still, the winner goes to......drum roll please...


Kan lebih sopan...

Happy Thursday everyone.

Kata Zur: Tak faham kenapa hari Khamis je, semua guna graphic sexy macam ni, adakah kerana malam ini MALAM JUMAAT? shhhhhhh...

Wednesday, February 9, 2011

Me...at this moment.. :(


Rest n .... Go!

Salam girls,

How's your day so far? Busy? Tak sempat makan? Stress? Tension? Atau biasa-biasa sahaja, just a normal day? Ok, bagi yang tension and stress tu, ambil masa relaks ya, take a deep breath, dont take too much sugar, ok, not good for our health (hiihihihi...refer artikel zu semalam ye pasal  Ketagihan Gula). Pada yang banyak masa free tu, sambil cover line dari membelek-belek facebook...hihihihi...pesanan zur, jangan sampai kantoi. Jaga periuk nasi masing-masing ya.

Semalam, lepas kerja, zur sempat singgah di The Curve. There is a few stuff yang nak dibeli, yang paling penting ialah buku sekolah anak. So sampai je, terus meluru ke Border, a bookstore. Syoknya kat situ, kalau tak kerana rushing nak ke kedai lain, mesti zur berlengah-lengah. Ingat lagi dulu, zaman bercinta dengan hubby, time nak tunggu dia habis kerja, zur duduk di Kinokuniya (betul ke ejaan aku ni eh?) kat KLCC, tak sedar masa berlalu, leka dengan buku-buku. Tunggu, di suatu hari Jumaat yang aman, nak jugak lepak di Border ni.

Punyalah leka berjalan-jalan , dari floor ke floor, dari store ke store, semua kedai dah zur redah tapi barang yang dicari tak jugak jumpa. Frust betul. Kaki pun dah sakit, pakai high-heel lagi tu. Tekak dah haus. Tiba-tiba....


 Tahu tak apa ni? Ini memang pantang zur, pantang jumpa!. Hehehehe...Terima kasih banyak-banyak pada en. Gintell sebab bermurah hati untuk mewujudkan 'kiosk' yang sebegini. Walaupun bukan free, tapi bagi yang tak berkemampuan macam zur ni,dapatlah orang kata nak menumpang guna...hehehee

Tak sure pebenda ni?


Ini dia kerusi urut electronik (kalau nak manual, kena g spa ye). Nampak sangat selesa kan? Memang selesa. Semua kerusi-kerusi ni kelihatan masih baru dan zur berharap sangat supaya para pengguna akan bersama-sama menjaga dan menghargai kewujudan Rest and Go station ni. Please ye. Station sebegina, sangat membantu, sangat menyenangkan dan sangat syok. Jangan rosakkan harta awam ye, tak baik tau vandalisme, Allah marah, government marah apatah lagi pakcik Gintell.

Free ke? Tak, bukan free, mesti kena bayar:


 Oh, sorry ya, tak berapa clear sebab silau cahaya lampu tu. Charge is RM1 for 3min, RM5 for 15min and RM10 for 30min. So kalau nak lebih lama, sejam contohnya, lepas habis tempoh 30min, just masukkan lagi duit. Lagi satu yang bagusnya, hanya wang kertas sahaja yang diterima. Baguslah kan, kalau tak, jenuh lak nak cari coin...hihihihihi

Location Rest n Go station ni, at first floor kot (tak berapa ingat) tapi depan FOS and Poney store.

Sorry, gambar blurr sbb yang tukang ambil pun, badan tgh bergegar-gegar duk atas kerusi tu...hehehe
Jawapnya, ada yang tiap-tiap minggu pergi The Curve ni...hihihihi

Terima kasih Gintell...so easy, just rest and go...

Kata Zur: Tak mampu nak beli kerusi mahal macam ni, jadi nak ajak masyarakat gunakan secara berhemah sebab kalau boleh, nak pakai lama kan ;)


Tuesday, February 8, 2011

rindu...

To my lovely sister, Nurul Azira, i want to tell you that i miss our second princess so much!.


Kata Zur: Nur'Aisyah Duranni, mommy sayang padamu...

Ketagihan gula? ...Ah sudah!

Pic from uncle google
Salam semua,

Hari ni zur nak berkongsi cerita, mana yang baik jadikan sempadan, yang buruk jadikan teladan. Pernah tak you all terasa stress yang teramat sangat dan tiba-tiba stress tu hilang bila you all makan chocolate atau minum air berkarbonat, 100plus misalnya? Atau selera makan akan lebih terbuka luas seluas perut ikan paus bila you all terlalu risau atau bimbang atau tension? Dan untuk mengatasinya, tanpa disedari you all akan makan lebih ais-krim mcdonals, atau dunkin donut, atau starbuck chocolate brownies ice blended atau lollipop? Dan yang bagusnya, lepas makan semua makanan-makanan manis ni, tiba-tiba aja otak jadi tenang...so peaceful, seolah-olah langsung tak ada masalah dalam dunia ni? Biasa buat macam ni? Atau ini sahaja cara untuk mengurangkan kekusutan? Awas tau, itu tandanya anda mengalami ketagihan gula.

Zur pernah mengalami masalah begini, suatu masa dulu. Bukan kata jerawat sahaja yang naik tapi berat badan pun naik jugak, tapi masalahnya tak tahu macamana yang berhenti. Setiap jam MESTI ambil makanan manis, paling kurang pun teh o.

Tapi nak tahu macamana nak berhenti? Tak susah tapi bukan senang, nama pun ketagihan kan. First, yang paling penting tetap terpulang pada diri sendiri, kita harus MAHU untuk berubah ke arah yang lebih positif. Bila ketagihan itu datang, cuba tunggu 5minit, kalau masih lagi mahu, cuba alihkan tumpuan anda, buatlah perkara yang lain, sibukkan diri anda seperti berbual-bual dengan rakan, mengemas rumah, mendengar muzik kegemaran sambil membaca majalah mahupun menulis blog :p

Ada lagi..kalau ketagihan tu masih ada, cuba gantikan dengan makanan-makanan manis ni dengan sesuatu yang lebih sihat sepeti jus atau buah-buahan segar. Buah-buahan sangat baik untuk badan dan kandungan gulanya tidak mempunyai kesan sampingan. Cuba kurangkan kandungan gula dalam minuman sedikit demi sedikit, setiap hari. Kurangkan juga pengambilan, contohnya kalau setiap 2 jam zur nak kena minum nescafe atau teh 0, sekarang zu cuba limitkan 2 kali sahaja dalam sehari. Tak susah, kurangkan gula dulu, gantikan dengan buah-buahan and then jarakkan atau kurangkan pengambilan.

Kalau zur boleh, you all also can.

Kata zur: Selalu beringat, apalah gunanya harta tanpa kesihatan

BELIEVE in YOURSELF

There may be days when you get up in the morning and things aren't the way you had hoped they would be. 
 
That's when you have to tell yourself that things will get better. There are times when people disappoint you and let you down. 

 
But those are the times when you must remind yourself to trust your own judgments and opinions, to keep your life focused on believing in yourself. 
There will be challenges to face and changes to make in your life, and it is up to you to accept them. 

 
Constantly keep yourself headed in the right direction for you. It may not be easy at times, but in those times of struggle you will find a stronger sense of who you are. 

 
So when the days come that are filled with frustration and unexpected responsibilities, remember to believe in yourself and all you want your life to be. 

 
Because the challenges and changes will only help you to find the goals that you know are meant to come true for you. 

 
Keep Believing in Yourself 

Pics from Uncle Goggle

Kata Zur: I never regret anything in my life. If i chance, i still choose to be myself :) . How about you?

Minyak Kepala Dara.....wangiiiii ..

Hi girls,

Zur tak pernah terniat untuk mencuba, memang ada pernah dengar tentang minyak ni tapi tak pernah terfikir pulak nak try until one day, my friend came to me with the NutriMetics catalogue. As a woman who wears hijab, memang ada juga masalah rambut. Apatah lagi last time zur perm and color my hair, seems like its more dry and mudah putus. Shampoo...dah macam-macam yang zur cuba. Pernah sekali zur pergi spa buat head to toe treatment, bila time cuci rambut tu, girl yang cucikan rambut tu tegur and she said that i had a serious hair problem-GUGUR!. Boleh botak, beb, so dia letakkan hair serum, alhamdulillah, agak mujarab. Tapi bila zur nak pergi lagi sekali, haiyooo, sudah lupa apa nama spa tu, sebab banyak sangat tempat yang zur pergi...

Berbalik pada topik kita, Minyak Kelapa Dara, my friend ni tunjukkan shampoo. Baunya, masyaallah, sangat sedap dan menyegarkan. So zur belilah sepasang-syampu dan minyak rambutnya, sampai tak sabar-sabar nak balik rumah untuk cuci rambut...hihihihih. Baunya sangat harum, ada sedikit manis dan sungguh fresh, sebab ada campuran halia. So bila pakai sambil urut-urut kepala, rasa sangat nyaman, lagi best dari shampoo yang ada menthol tu. Plus it is 2 in 1 shampoo..with conditioner. Same goes to the hair serum, not too oily, very nice smell...hmmm... I just dont know how to explain.

Zur suggest pada kawan-kawan yang bertudung dan ada masalah rambut ni, eloklah cuba Set Virgin Coconut Oil from NutriMetics ni. Murah pun murah and kalau serasi, berbaloilah beli.



Kata Zur: Tak kisah sangat pasal brand, janji alah membeli menang memakai. And bila time tidur, hubby pun peluk lebih kuat sebab.....wangiiiiiii ....hihihihihi

Monday, February 7, 2011

Body semaskulin Lilian Tan? Aku tak mampu...

Salam guys,

How's your day so far? Must be very busy. Still Monday blues? Well, im not saying im not but mostly i had switch on the mood from lazy mode to working mode since 7pm last night. Hahaha..kenalah buat macam tu, kalau tak, takut terlajak tidur sampai jam 10pagi.

Jap...jap...Siapa kenal Lilian Tan? Tak kenal? Tak familiar with that name? Tak seglamor Fasha Sandha kot? Tapi tahu tak siapa satu-satunya jaguh bina badan wanita dari Malaysia? Tak tahu? Apa? Tak tahu pun ada jaguh bina badan WANITA? Zur pun tak tahu, dan tak pernah membayangkan tapi here she is: Lilian Tan.


Lilian Tan merupakan anak jati Malaysia, orang Penang. Dia telah menyertai pertandingan Bina Badan di US dan telah memenangi tempat  pertama dalam Miss USA Overall Natural Bodybuilding and Fitness Competition (Open category) and earned her status as a professional natural bodybuilder. Then it was a silver medal in the Natural Olympia Competition (Open category) and a bronze in its Women’s Professional Category.

Wow...kagum..sungguh kagum. Bukan kagum dengan body maskulin tu tapi kagun dengan kesabaran dia yg dengan selamba dan penuh hati kering dalam menghadapi kata-kata orang. First time tengok mesti kata Lilian Tan ni pondan tapi im sorry, she is straight one...she is a woman ok.

Tapi kalau diberi pilihan,, zur tak rasa nak body macam ni. Biarlah zur kurus kering macam ni, sebab zur tanya hubby as a man, what he thinks about a woman like Lilian Tan. Jawapan: kalau macam ni, takut abang!

Hahahaha....so i just be grateful with myself..aku tak mampu. Kalian mampu??

Kata Zur: Tak dapat bayangkan kalau zur body macam ni, boleh tolong atuk menoreh getah di kampung...sure sentiasa kuat dan penuh stamina...hehehehe



Wednesday, February 2, 2011

Marathon Day..

Salam guys,

Esok Chinese New Year. Warna Merah dah seminggu berleluasa, sana-sini pun boleh nampak tanglung tergantung-gantung, nampak sangat cantik di waktu malam. Tak payah pergi I-City, kat KL pun leh tengok. Hmm...patung rabbit pun ada banyak gak jual. Tahun ni kan tahun arnab. Orang yang lahir tahun arnab mesti cergas and cute..hehehe, so siapa yang lahir pada tahun arnab, sila angkat tangan dan senyum..

Unfortunately shopping mall not do so much sales for CNY, not even in KLCC. Oh ya, they had but it is for Valentine Day. So frustated, because im waiting my best time to get my admire Fossil watch and perfumes. I had been missed the YES sale, which is the best time to buy all stuffs, except for FOSSIL, they never had sales la, not even in a dream. KL will have public holiday starts from tomorrow, 4days include weekend. But traffic so clear since Monday, means a lot of people takes extra leave on Monday and Wednesday, so that they got 7 days holiday all together. Good plan, but of course not for me, who just came back from a trip. Kalau still nak bercuti-cuti lagi sedangkan kerja bertimbun, memang sebulan lah dapat kerlingan tajam dari bossess. Huh!

Office today so quiet, so peaceful. Tak dengar perbualan clients from Vietnam yang setiap jam 3pm akan berkumpul di pantry yang letaknya hanya sebelah bilik Zur. Kalau jam 3-4pm tu, kena tahan telinga, sebab macam-macam bahasa akan keluar, vietnam, tamil, iran bla bla bla. Bilik zur pun kurang yang keluar-masuk, siap boleh tutup pintu dan buat kerja sendiri diam-diam sebab masing-masing buat tak reti je. Tapi, ingatkan ramai org cuti maka kuranglah kerja, bolehlah bersenang-lenang tapi alahai.... Dari pagi marathon, so skang, end of the day, bila dah siap kerja-kerja yang urgent, baru terasa keletihan yang amat sangat...keletihan tahap gaban!.. Keletihan yang membuatkan nak angkat kaki pun dan tak larat dah ni, rasa macam nak merangkak je...huhuhuhuhu.

But it's ok, at least i can go for holiday peacefully and when i in to office on Monday, not so much things to do. Hopefully lah kan.

Oh ya, to all my Chinese viewers (ada ke?), i would like to take this opprtunity to wish u, Happy Chinese New Year, Gong Xi Fa Cai, and to other friends, happy holiday. Drive carefully ya, semoga selamat pergi dan pulang.

To my love one here is message of the day:

fROM the BottOM of HeaRT..

Kata zur: Life without LOVE is just like a tree without  fruits and blossom...pale and useless!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts