Thank you so much for following this blog

Tuesday, November 15, 2011

Kongsi Resepi: Biskut Cornflakes Permata Hati

Assalamualaikum semua,

Hobby baru...baking. Bukan sebab dah beli oven baru (no..no..no..) tapi sebab rasa macam hilang stress bila mem'baking'. For the start, am baking 3 kali seminggu, basically hanya butter cake with almond, marble cake or rainbow one. Reason for 3 times baking in a week, 1 kali hangus (sebab tukang bakar belum expert lagi untuk setkan suhu and timer), 2nd time kek butter dah jadi bingka tapi bila bawak ke opis kawan-kawan sedap sangat "bingka" yang aku masak (padahal kan...) and third time, sebab ada member nak tempah "bingka" tu tapi menjadi lak, gebu je...hahahaha...complicated.

Last hariraya aidiladha, memang tak sempat nak baking cake tapi masa tengah melepak-lepak kemas dapur dengan ditemani anak bujang yang sibuk bercerita itu ini, terpandang satu balang cornflakes yang belum terusik, so kepala apa lagi, laju je terfikir nak buat biskut. Bahan-bahan pun ada lagi skit, so berpandukan resepi kak Jun from www.myresepi.com here is the outcome.

Marilah menjamu mata and sesiapa nak cuba, bolehlah cuba sebab sangat senang dan ringkas. Happy baking everyone

Biskut Cornflakes Permata Hati

Cooked by mama and designed by Muhammad Muqri. Thanks son

Crispy and less sweet...yummy!
 Kata aku: Ada permintaan untuk kek butter semasa bercuti ke Singapore.Insyaallah, akan diusahakan. Terima kasih pada family and kawan-kawan yang sentiasa support aku


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts