Thank you so much for following this blog

Monday, September 6, 2010

Keropok mony?

Salam isnin semua,

Hari ni agak busy, memang tak menang tangan, tapi lepas asar, alhamdulillah, dah agak lega. Tengah leka menghabiskan sisa-sisa kerja yang ada (walaupun hati dah sampai kat kampung-balik beraya..lalalala), tiba-tiba kat telinga ni terngiang-ngiang lagu iklan keropok mony

Sebenarnya zur tak pernah tahu apa itu keropok mony, tak pernah dengar nama dan tak pernah juga dengar akan kewujudannya. Uniklah nama tu, keropok mony...keropok mony. Anak zur, si Muqri yang selalu nyanyi, fikir hati, apa bendalah budak ni nyanyi..asyik keropok mony.....keropok mony. First time dengar asyik tergelak je, ingatkan dia mereka-reka (si mama dah kembang, ingatkan anak kreatif sangat sampai boleh create lagu sendiri...hehehe), sekali masa tengok cerita Qalesya keluarlah iklan ni. La, ini rupanya keropok mony...

Muqri: Keropok mony....keropok mony
Mama: apa abang, mony...mony...mana ada keropok nama mony
Muqri: Adalah mama...esok mama beli tau, keropok mony
Mama: Tengoklah (tak mahu berjanji sebab masih kabur-kabur akan identiti keropok mony ni...hehee)

Bila keluar iklan keropok mony, bukan si anak yang excited, maknya yang beria-ria, nak sangat tahu macmana rupanya keropok mony..

Muqri: Ma, itu...keropok moni...keropok moni
TV: Rangup setiap kali, Keropok Mony
      Hidang petang pagi, Keropok Mony
      Rasa yang menawan, Keropok Mony
      Untuk keluarga dan kawan, Keropok Mony

Mama: loooo....(sambil nyanyi lagu ..nippon paint...nippont paint)

Hehehe..lagu nippon paint pun best, tak caya cuba tengok..hehehe


5 comments:

  1. hari² nyanyi lagu nie kat opis!
    :D

    ReplyDelete
  2. hahaha, kelakar kan, tapi lagu nippon paint lagi syiok...selamat ari raya, mida.

    ReplyDelete
  3. dengan uncle pun sekali terjebak dengan lagu keropok mony nih ..sambil nyanyi dalam jamban gitew hahahaha ..hajat nak beli petang nanti bukan untuk anak..untuk bapaknyer hahahha

    ReplyDelete
  4. uncle, kopok tu dah biasa sebenarnya, pi je beli kat pasar pas tu goreng, lagi fresh and rangup (bunyi mcm dengki je..heheh)

    ReplyDelete
  5. btl3 lagu nippon paint mmg best butkinyer mida dh lm cr nak wat ringtone tpnyer 4shared tmpt selalu download dh kena blocked... isk3...

    salam aidilfitri jugak buat k.zu n famili!

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts