Thank you so much for following this blog

Sunday, September 19, 2010

Rindu...


Lepak-lepak lepas pekena lemang dan rendang kaat rumah uwan..
Jumaat 17hb Sept, hari pertama bekerja selepas bercuti panjang. Kalau cakap pasal kerja, tak payah nak explain lah macamana keadaannya, tray dah macam nak pecah, atas kerusi, atas meja, tray depan belakang meja, merata-rata menunggu untuk diselesaikan. Itu belum termasuk email yang remindernya dah berpuluh kali keluar suh clearkan inbox, sampai tak tahu mana dah nak transfer, sampai kena create folder baru dalam personal folder. Itulah kerja, bos senyum sampai ke telinga nampak kelibat kulinya ni. Senyum tu, nak kata senyum senyum kambing, hansome sikitlah, tapi senyum sakit hati je tengok.

Sejak balik KL, hati asyik rindu je kat family kat kampung. Bila difikir-fikirkan balik, inilah tahun raya yang paling bermakna. Apa taknya, everyday full house, tak cukup dengan tu setiap malam ada je aktiviti kitorang bbq lah, birthday party lah, open table lah, pendek kata memang seronok, hilang rindu kat adik-adik dan family, nak pulak dah ada family member baru, si Ecah, bertambah meriah. Mak abah senyum tak putus-putus, atuk wan seronok tengok cucu cicit berkumpul...alahai.

hmm...rindu..Nasib baik sibuk, kalau duk melayan perasaan, mahu hari ni jugak balik kampung lagi. Alahai..rindunya..
The whole families was here....gelak tak berhenti-henti..mmmm... :)  
Dengan one of our superhero...mommy rindu ghafur la.. :(
Overrated action-dilarang meniru aksi ini...hehehe  
My sister...she is my best friend....forever
Berkhidmat untuk Negara...hehehe...he is my hero

 Rindu............... :(

2 comments:

  1. well.. memang ni la raya the best. tak tahu la kenapa.. maybe sebab anak-anak kita dah makin besar dan ahli keluarga dah meningkat kot. hahaha... sis yang pakai baju kelabu tu comel la.. cute sangat:p

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts