Thank you so much for following this blog

Sunday, September 6, 2009

Juadah Berbuka di Hujung Minggu

Salam para viewers,

Tibalah hari yang ditunggu-tunggu...hahaha, weekend, time ni lah mama nak masak untuk family, kalau tak susahlah mama, kesian lak kat anak bujang tu, yang selalu cakap "mama, mama masaklah lauk yang mcm gitu-gitu tu, yang mama masak dulu"...hahahah.

Setelah bertungkus-lumus bersilat di dapur + menghadap karenah zara yang sibuk jugak nak mengemas (kemaslah anak oii, habis semua barang-barang dalam laci dikeluarkannya termasuklah bawang putih, bawang besar, kentang, lada kering dan asam jawa...phewww) akhirnya berkat kesabaran dan ketabahan yang padu di hati, inilah hasilnya..lauk pauk yang simple tapi menepati kehendak seluruh ahli keluarga...(wah, mcm ayat chef wan lak)

Jom intai!!


1. Sayur campur ala chinese style



2. Daging masak sambal



3. Sambal kentang dgn ikan bilis



4. Ikan kembung goreng berempah


last but not least..


Teh-0 laici

(no ice..tapi dah disejukkan terlebih dahulu)


Syukur, berjaya jugak misi menyiapkan juadah berbuka ni.
Selamat berpuasa semua!!


6 comments:

  1. hello... hapi blogging... have a nice day! just visiting here....

    ReplyDelete
  2. Thanks for visiting siapalebihtahu, hapi, have a nice day to u too :)

    ReplyDelete
  3. sedapnye daging msk sambal...lame dh tak makan....

    ReplyDelete
  4. hahaha, atie, time berpuasa ni semua sedap..heheh

    ReplyDelete
  5. rina,sedap tu sedap tapi pedas tu, berpeluh makan..hehehe

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts