Thank you so much for following this blog

Monday, December 5, 2011

New family members...

Salam semua,

Apa khabar? Maaf, dah lama tak berkesempatan utk update blog ni, banyak kisah yang hendak diceritakan, banyak teladan yang dipelajari tapi masa...memang sentiasa tak punya masa terluang untuk ber-blogging.

Kisah terbaru, i just received new family members, so lepas ni Laura tak akan kesepian lagi. Perasaan yang bercampur-campur hilang sebaik sahaja melihat Laura yang kelihatan sangat gembira menerima teman-teman baru. Rasa nak menitis airmata, sangat terharu. Maafkan mama, Laura. Lama Laura kena tunggu sampai Laura merajuk taknak makan, taknak main walaupun mama dah belikan mainan yang mahal-mahal.Habis duit mama tau!

Pictures..more pictures, here we go..
Our new family member : mami, didi and baby.

I got 3 new suggies, thanks to Darren who willing to give me the whole family + food and cage for a very good price. He loved them so much, just he is to busy plus his future wife dont like them, so seems like he has no choice. Dear friend, i will take care of them, and keep them as a family :)

So I end up have 4 little family members. The otai one is Laura for sure, then we have didi (daddy), mami (mommy) and their baby,Baby.I separated Baby from their parents (kejam kan?) and put her in a cage with Laura. So untuk beberapa malam yg pertama, I can hear she's menjerit-jerit sebab kena buli dengan Laura. Laura memang dengki tau, mama dah pesan suh kawan baik-baik, suka sangat buli si baby. Yang peliknya, bila aku datang je dekat dengan cage dia, elok lak nampak dia memain dgn si baby. What a pandai creature, pandai ko cover line eh?
Feeding time, hubby kena letak dlm piring and pegang sbb time ni belum ada bekas yg sesuai, but its okay, good for bonding...kita minum dulu!!
Baby, she's so friendly and manja. First time holding her in my hand, she so soft and good girl. Dia just duk je atas shoulder aku, pas tu sibuk main-main rambut sampai anak dara aku kata si baby tengah cari kutu. Ceh! Mama mana ada kutu tau. Hubby pun dah snap-snap gambar baby melepak kat bahu aku (tapi sorry, xleh publish sebab atas sebab-sebab tertentu...hehe) After 10minutes, agak-agak dia dah biasa, mulalah berjalan-jalan dari bahu ke lengan, merata-rata and hello...babah, u have to bring them for nail-clipping, x elok simpan kuku panjang, nnti jadi budak degil!

baby tomei tomeiii ...hello
 Baby, dia ni suka panjat2 bahu aku, cium2 pipi...hihihihi. Oh ya, kalau buka feeding door kat cage tu, pantas je dia menyelit nak keluar...she is my sunshine..baby, mama sayang baby. Jangan gaduh-gaduh dengan kakak laura ye, nanti mama tarik telinga dua-dua :P

Laura....relaxing my apron pocket
 And here she is, my lil girl laura, lepas ni takdelah laura nak duk dalam poket apron mama, teman mama kemas dapur and baca novel, skang laura dah ada kawan, tapi mama akan sentiasa bawak laura dan yang lain-lain kalau mama g jalan-jalan.

Aku sayang semua suggies ni. Ada kawan kat fb mintak satu ekor, nak beli. Tapi aku tanya balik pada diri sendiri, memang aku akan dapat duit tapi yg mana satu yang nak aku bagi? Didi? Kalau bagi didi, nanti mami xde kawan. Laura? Definitely not. Baby? Kalau jual baby, sape yang nak kawan dengan Laura debab tu? Huhuhu...so its end up dengan "akak tak jual, akak sayang semua sekali"..hahaha..

To readers out there yang rasa nak bela suggies ni, fikir masak-masak sebab nak jaga binatang ni, memang kena bagi komitment skit. Kalau u all tanya petshop, sure dia kata senang je jaga, bagi epal je. Hello, orang pun boleh mati kalau makan satu benda sepanjang hidup. Buat research dulu, baru tahu. Tanya mereka yang berpengalaman, its not easy job.But how hard it is, aku sanggup. Aku dah janji pada diri sendiri yang aku akan jaga diorg semua ni baik-baik, semoga diorang akan mendoakan aku sekeluarga juga

The end.

Pictures of the day:
XPress pizza...favorite hubby :)

salam

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts