Thank you so much for following this blog

Thursday, October 13, 2011

Mee Udang Kuala Sepetang

Mee udang Mak Jah yang famous ini letaknya di Kuala Sepetang. Aku dah tak ingat sangat macamana nak ke sini secara detailnya sebab dah menempuh perjalanan yang jauh, dari KL, dengan pelbagai karenah anak-anak sepanjang perjalanan. Tapi apa yang aku ingat, selepas exit Changkat Jering terus masuk kiri dan jalan sahaja terus ke depan sampai jumpa sign board Mee Udang Mak Jah.

Sepanjang perjalanan selepas exit Changkat Jering tu, you all akan jumpa alot of signboard for mee udang, kalau nak cuba tak salah, cuma for me yang dah dihasut dek hubby sejak seminggu sebelum perjalanan kami, itu sahajalah yang ada dihati; Mee Udang Mak Jah. Ah..Im starving. I travelled all day long just to taste this mee udang yang diwar-warkan. If you ask me...it is super duper delicious!

Okay...pictures....here with go
 To recognize this stall, here is the sign. Left side, here we go, together with this is the email and contact number ( I published this at no cost okay, not even free mee udang...hahaha)

Okay, kat sini disediakan parking lot yang agak luas, free of charge, khas untuk pelanggan kedai mee udang mak jah sahaja okay, bertentangan dengan kedai makan tadi. Minah kat dalam gambar ni dah over excited, sebab akhirnya sampai jumpa.. (and I feel so relieve, no more "are we there yet?" every 20minutes)

Suasana dalam kedai makan, agak tenteram. Makan pun berselera sebab ditemani angin sepoi-sepoi bahasa dan dalam suasana kampung, agak unik perasaan itu, walaupun orang ramai silih berganti, tapi tetap balun sampai 2 mangkuk (ops!)

And last but not least......taraaaaaaaaaaaaaaa.....

Yummy!

Tak sangka aku belasah sampai 2 mangkuk, lapar kot..Ada macam-macam menu,semuanya ada udang. Mee udang, mee udang special, mee goreng udang, kue tiew goreng udang, nasi goreng udang, tomyam udang ... u said it, macam-macam ada. Oh ya, kat sini wifi pun ada, tapi kena mintak password lah. Harga agak sepadan, aku kira my mee udang special, they got 11 pcs yg size sedang-sedang tau. price RM11 ++

Alhamdulillah....

Hasilnya..heheh





Korang ada cadangan tempat makan yang best-best dan harga berpatutan? Tell me...I will go, if weekend got nothing to do...hahaha (yes, aku memang gila travel)

Kata Aku: Nikmatilah nikmat makanan sementara masih sihat dan punya selera :) Enjoy life

No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts