Thank you so much for following this blog

Tuesday, July 12, 2011

Ipad2

Kelam-kabut....serabut

Itu perkataan yang boleh men'describe'kan keadaan aku sekarang. Ah, kalau dilihat kembali, cepatnya masa berlalu, rasa baru semalam terima bunga sempena ulangtahun kelahiran, tup-tup, pejam celik pejam celik, datang bunga yang baru, menandakan bertambah setahun lagi usia. Alhamdulillah

Sejak entry yang bersuka-ria sebab apa yang dihajatkan selama ini telah dilunaskan, belum pernah dapat masa yang tenang untuk menulis disini. Ada yang bertanya, apa isi kandungan kotak tu. Tak tahu patut atau tak hadiah tu dipaparkan disini, harap jangan ada yang menganggap aku sebagai menunjuk-nunjuk...

Ipad 2..dah lama mencari, jenuh ke semua apple and Mac store tapi semua berakhir dengan kehampaan. So pada bloggies di luar sana yang berhajat untuk mendapatkan ipad2, sila lah ke website apple sendiri untuk membuat pembelian secara online di sini: Apple Store Tak payahlah korang nak bermimpi nak beli direct from apple store kat KL ni, buat habis duit parking je. Delivery within 2-3 weeks.

So for original apple product accessories, sure mahal kan. So rajin-rajinkanlah meluangkan masa berjalan-jalan ke Low Yat. I got screen protector for RM11 and ipad cover for RM25. Okaylah for short-term use. Tunggu cukup budget baru dapatkan yang ori....tunggu gak kalau-kalau ada orang yang nak belikan ke.. (huhuhuhu....beranganlah kau, zuriati)

Oh ya, kalau order online, kita akan dapat free engraving kat bahagian belakang. So ada few tips la untuk sesiapa yang nak order for engraving ni. When you request for this free engraving (yes, it is free), kalau boleh jangan request for something like your own name unless you want to give this stuff as a gift.  Reason, in future manalah tahu kalau-kalau you all nak jual, jarang ada orang yang suka bila tengok kat situ dah 'tertattoo' nama korang. So jalan selamat, like me, i put my favorite quote: Every Life has a Story. Cool kan.... Ada gak terfikir, best juga kalau boleh request to engrave our favorite cartoon...nak request Optimus Prime .... hehehehe

So pada first time user mcm aku ni ha, memang agak confuse sebab tak tahu apa connection antara itunes and ipad ni. Kalau korang telah menjadi yang empunya apple product ni, you will know. But honestly speaking i would prefer Samsung Tab rather than Ipad..IF Tab come out with bigger size like Ipad size. As usual apple comes out with thousands nice application and fun games but be careful, nanti asyik purchase je, tup-tup bil kredit kad melambung. Masak!

Game yang best? I like cooking dash (thinking to purchase full version of this game), hubby like game flight stimulation (berangan nak jadi pilot lah tu...), lil' hero loves roller-coaster and race car and anak dara kecik tu? Oh dear, she loves Talking Ben so much. Berhantu lah Ben si anjing tu...huhuu

Till here...next time kita share pasal cerita my new babies

PS: Yang dikejar dah dapat, tapi yang dikendong tetap berciciran...*sigh*



No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails
There was an error in this gadget

Popular Posts